De bijzondere 'Happy Together' collectie van Chopard!

  • Geplaatst op
  • Door Schaap en Citroen
De bijzondere 'Happy Together' collectie van Chopard!

Ontdek alles over de prachtige Happy Together collectie. Prachtige juwelen en horloges, die de 40-jarige samenwerking tussen Schaap en Citroen Juweliers, Leon Martens Juwelier & Chopard bekronen.

In dit artikel: 

Ontstaan van de speciale Chopard collectie

De ‘Happy Together’ collectie is ontstaan uit de 40-jarige samenwerking tussen Schaap en Citroen Juweliers, Leon Martens Juweliers en Chopard. Familiebedrijven, waarvan de volgende generatie reeds klaar staat of al werkzaam is. Een exclusieve horloge -en juwelen collectie.

Over de Chopard Happy Together collectie

De sieraden uit de collectie

De sieraden uit de ‘Happy Together’ collectie zijn gebaseerd op de iconische Chopard Happy Hearts en Happy Diamonds collectie. De roségouden sieraden zijn gezet met een van de favoriete edelstenen van het juweliershuis, te weten bruin diamant.

De horloges uit de collectie

De gelimiteerde Happy Sport horloges zijn zowel uitgevoerd in rosé goud als in staal. De uurwerken kenmerken zich door een ster met diamant te midden van de briljant geslepen dansende diamanten op de wijzerplaat.

Het Mille Miglia horloge is opnieuw geïnterpreteerd door het juweliershuis, dat het onder andere voorzien heeft van een antracietgrijze wijzerplaat.

Schenking goed doel

De Familie Martens, eigenaren van Schaap en Citroen Juweliers en Leon Martens Juwelier, heeft besloten om 5% van de totale opbrengst van deze Chopard Happy Together collectie te schenken aan een goed doel, waaronder een weeshuis in India waar zij inmiddels 20 jaar bij betrokken zijn.

Chopard gebruikt 100% ethisch goud

Chopard gebruikt sinds juli 2018 als eerste horloge- en juwelenhuis ter wereld voor al haar collecties volledig  100% ethisch verantwoord goud. Het Zwitserse familiebedrijf is in 1860 opgericht en heeft duurzaamheid al meer dan 30 jaar hoog in het vaandel staan.

Wat is 'ethisch verantwoord goud'

Voor Chopard is goud 'ethisch verantwoord' als het een gegarandeerd verantwoorde herkomst heeft en internationaal voldoet aan de hoogste sociale en ecologische normen.

Het goud van Chopard wordt ingekocht via één van twee traceerbare routes: Ambachtelijk gedolven goud uit kleinschalige mijnen die deel uitmaken van de Swiss Better Gold Assocation (SBGA), met Fairmined en Fairtrade regelingen. Of goud met de Chain of Custody certificering van de Responsible Jewellery Council (RJC) waarmee Chopard een partnership heeft.

Chopard neemt de verantwoordelijkheid

Met de aankondiging speelt Chopard een toonaangevende rol in de juweliersbranche bij het verantwoord inkopen van goud. Het impliceert dat Chopard langdurige samenwerkingen aangaat met ambachtelijke, kleinschalige mijnen en actief deelneemt aan sectorale verbanden om 100% van haar goud via betrouwbare bronnen in te kopen.

Benieuwd naar deze collectie? Laat je online inspireren!