Ze zijn ein-de-lijk binnen; de TAG Heuer Autavia horloges!

  • Geplaatst op
  • Door Schaap en Citroen
Ze zijn ein-de-lijk binnen; de TAG Heuer Autavia horloges!

In 1962 was de Autavia van TAG Heuer al hét horloge en in 2019 maakte de collectie een comeback. De eerste modellen zijn na lang wachten binnen, en jij kunt de eerste zijn die een van deze horloges om de pols heeft. Ontdek het verhaal achter deze prachtige collectie!

In dit artikel:

De rijke historie van Tag Heuer's Autavia collectie

1933 - De oorsprong van het uurwerk

In 1933 wordt de Autavia gebruikt als essentieel dashboard uurwerk in raceauto's, vliegtuigen en zelfs zeppelins. De naam komt dan ook voort uit de combinatie van de twee woorden 'Automotive' en 'Aviation'.

1962 - De transformatie tot polshorloge

Later, pas in 1962 ontwerpt Jack Heuer een polshorloge aan de hand van de Autavia met chronograaf en draaibare bezel. In die tijd droegen bekende autocoureurs het horloge omdat het er enorm cool uitzag, het uurwerk zeer betrouwbaar was en de wijzerplaat.. legendarisch! 

1969 - TAG Heuer's icoon met een automatisch uurwerk 

Het horloge wordt nog populairder en een icoon voor het merk wanneer Jack Heuer 's werelds eerste automatische uurwerk in het horloge plaatst (Chronomatic Calibre 11). Hij laat het horloge vervolgens dragen door de bekende Zwitserse autocoureur Jo Siffert! Sport sponsoring voor het horlogemerk is geboren en daarmee ook de eerste echte ambassadeur voor een icoon van een horloge!

De terugkeer van de beroemde Autavia uurwerken

2019

Vorig jaar introduceerde TAG Heuer de nieuwe Autavia collectie voor een nieuwe generatie avonturiers! Nog altijd gebaseerd op de rijke historie zoals hierboven beschreven.

Schaap en Citroen Juweliers ziet deze collectie nog steeds als novelty. Gezien de horloges nu pas in de winkels komen te liggen.

Het duurde even maar dan heb je ook wat... Maar jij kunt een van de eerste zijn, die hem om de pols kan passen! 

Unieke kenmerken van de nieuwe Autavia collectie 

  1. Automatische chronograaf
  2. Een kastdiameter van 42 mm
  3. De collectie bestaat uit vijf stalen en twee bronzen horloges
  4. 100 m waterdicht