Ontdek het merk Piaget

Geschiedenis

Het begon in 1874 als een manier om tijdens de winter wat bij te verdienen als horlogemaker in het dorpje La-Côte-aux-Fees. De expertise van Georges Edouard Piaget bereikte echter steeds meer van Zwitserland en de vraag naar zijn signatuur groeide.

Een belangrijke stap maakte Georges Edouards’ zoon Timothée toen hij in de 20’s de leiding kreeg en verder ging met een groeiend aantal (zak)horloges. Het duurde tot aan de late 50’s begin jaren ‘60 totdat Piaget de fundatie legde van zijn huidige succes.

Markten in de VS, Geneve en Duitsland openden zich en een innovatief uurwerk, de ultradunne 9P, was geboren. Een lijn met elegante en erg slanke dames- en herenmodellen werden met veel succes op de markt gebracht.

De 12P volgde, het uurwerk dat zorgde voor ‘s werelds dunste automatische horloge tot en met 1967.

Het dunne zie je vandaag de dag nog steeds terug in de Altiplano’s dat wordt aangevuld met het succes uit de 70’s, die vandaag de dag nog steeds is te vinden in de Limelight collectie. Al met al een zeer diverse collectie waaraan wereldwijd meer dan 1.000 mensen werken, waarvan 400 ambachtslieden.

Laatste nieuws

Veel vrouwen hebben de gewoonte om met hun sieraden te spelen. De Possession collectie van Piaget is hier speciaal voor ontworpen. Alle sieraden uit deze lijn bevatten beweegbare onderdelen, zoals een ring of hanger met een roterende band. Om duurzaamheid te garanderen wordt het bewegingsmechanisme uitvoerig getest alvorens de sieraden de manufactuur in Genève verlaten.

Turn and the world is yours!

Sharing is caring

Help elkaar bij het vinden van het perfecte sieraad of horloge!

opties