Ontdek het merk Patek Philippe

Geschiedenis

Dat ‘adellijke’ van Patek Philippe wordt nog meer kracht bijgezet als je weet dat het merk sinds 1839 zonder onderbreking actief is geweest. Daarbij zijn ze nog steeds in privébezit en met een hoofdkantoor in hetzelfde gebouw waar ze kort na de oprichting zijn ingetrokken.

Het is bijna te veel om op te noemen, maar in 1923 lanceerde Patek Philippe ’s werelds eerste split-second chronograaf horloge. Maakten ze in 1925 ’s werelds eerste horloge met een perpetual calendar. En creëerden de Henry Graves Supercomplication in 1939, die tot aan 1989 ’s werelds meest gecompliceerde horloge was. De opvolger was wederom een Patek Philippe, de Calibre 89.

Tegenwoordig is het de stalen Nautilus die erg populair is, maar ook de Calatrava-collectie blijft al decennialang een icoon die moeiteloos naast het 70’s icoon van Gerald Genta blijft bestaan.

Laatste nieuws

De nieuwe Ref. 5235 Annual Calendar Regulator in rosé goud is zo’n horloge. De gecompliceerde regulateur zag acht jaar geleden in witgoud het levenslicht maar omdat Patek Philippe President Thierry Stern vele verzoeken kreeg van vooraanstaande klanten het horloge ook in warm rosé goud te vervaardigen, ging hij overstag. Gelukkig maar want de 40,5mm rosé gouden Annual Calendar is misschien nog wel indrukwekkender dan de witgouden voorganger

In de Annual Calendar Regulator tikt het automatische manufactuurkaliber 31-260 REG QA. Een gecompliceerd kalenderuurwerk dat is uitgerust met een delicate microrotor en verschillende regulerende onderdelen in hightech silicium voor extra precisie. Een regulateur-horloge is een "acquired taste" zoals de Engelsen zeggen. Losse uur-, minuut- en secondewijzers die verspreid over de wijzerplaat de tijd gesplitst weergeven, tonen op het eerste gezicht misschien enigszins vervreemdend. Maar wie even de tijd neemt - geen straf als het gaat om het bestuderen van een zorgvuldige ontworpen en afgewerkte Patek Philippe wijzerplaat - wordt rijkelijk beloond. Dan ontvouwt zich namelijk een zeer geraffineerd haute horlogerie-schouwspel.

Wist u dat er 1.035 werknemers zijn betrokken bij de productie van 1 uurwerk van Patek Philippe?

Sharing is caring

Help elkaar bij het vinden van het perfecte sieraad of horloge!

opties