Schaap en Citroen Diamonds Boutique Amsterdam

 

 

Adresgegevens:
P.C. Hooftstraat 142-F
1071 CE Amsterdam
020-2384790
diamonds@schaapcitroen.nl

Openingstijden:
maandag: 13.00 – 17.45
dinsdag t/m zaterdag: 10:00 – 17:45
zondag: 13:00 – 17:00

Aangepaste Openingstijden:

Eerste Paasdag 21-04: Gesloten
Tweede Paasdag 22-04: Gesloten

 

 

 

Schaap en Citroen opent in samenwerking met Royal Asscher haar eerste Diamonds Boutique

Schaap en Citroen Juweliers heeft 24 mei jongstleden in samenwerking met Royal Asscher haar eerste Diamonds Boutique geopend. De Boutique bevindt zich op de Pieter Cornelis Hooftstraat 142-F en is gestyled door Monique des Bouvrie. Er bevindt zich een interne doorgang naar de Hublot Boutique Amsterdam.

Met de opening van de Diamonds Boutique kan Schaap en Citroen een nieuw concept toevoegen aan haar portfolio. Het van oudsher Amsterdamse diamantbedrijf Royal Asscher, dat internationaal een grote bekendheid geniet door haar eigen Royal Asscher Cut en door de speciale relatie met ons koningshuis, omarmde ons idee en is vanaf nu ook met een zeer royale collectie op deze mooie locatie vertegenwoordigd.

De Diamonds Boutique, ontworpen door INEX en gestyled door Interieur Styliste Monique des Bouvrie, heeft een moderne vrouwelijke uitstraling waarin verschillende blauwtinten en rookglas zijn verwerkt. De winkel, gelegen op de hoek van de Pieter Cornelis Hooftstraat en van Baerlestraat in Amsterdam, is verdeeld over twee etages. Door de lichtinval van de vele ramen komen de diamanten het beste tot hun recht.

Schaap en Citroen presenteert de classics en nouveautés in de Diamonds Boutique uit haar 1-2-5, Highlights, Diamonds en 1888 collectie. Ringen, armbanden, colliers, oorhangers en broches met diamant zijn hier de eyecatchers. Daarbij presenteert Royal Asscher een bijzondere collectie sieraden maar ook solitair- verlovingsringen zijn te vinden in de nieuwe Diamonds Boutique.

 

Schaap en Citroen Juweliers ‘Jewellery and Watches since 1888’

Schaap en Citroen is een Nederlands juweliershuis met een rijke historie die teruggaat tot het jaar 1888. Inmiddels heeft Schaap en Citroen met 10 juweliershuizen in de grote steden, waaronder Amsterdam,
Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Rotterdam en Utrecht landelijke dekking verkregen. Het juweliershuis richt zich op de toekomst zonder traditionele waarden uit het oog te verliezen.

Sieraden Merken:
Schaap en Citroen Diamonds, Schaap en Citroen Highlights, Schaap en Citroen 1888, Schaap en Citroen 125 Collection, Royal Asscher


Royal Asscher

Royal Asscher is opgericht in 1854 door de familie Asscher. Momenteel staan de 5 de en 6 de generatie aan het roer van dit bijzondere familiebedrijf. Joseph Asscher kloofde in 1907 op verzoek van koning Edward VII van Groot-Brittannië de grootste diamant die ooit werd gevonden, de beroemde Cullinan-diamant van 3,106 karaat. De Cullinan werd in negen grote en 43 kleinere diamanten geslepen en straalt vandaag de dag in de kroonjuwelen die elk jaar worden gedragen door Koningin Elizabeth bij de opening van het parlement. Het merk heeft sindsdien haar koninklijke wortels behouden door het krijgen van de koninklijke predicaat in 1980 en heeft vele koninklijke gasten mogen ontvangen. Royal Asscher is sterk toegewijd aan sociale en ethische verantwoordelijkheid. Zo haalt zij alleen ruwe diamanten uit landen die volledig voldoen aan het Kimberley Proces, een initiatief van de internationale diamantindustrie, om handel in conflictdiamanten te stoppen. Edward Asscher is een van de voorvechters van dit initiatief en tevens de voormalige President van de World Diamond Council, de overkoepelende organisatie van de diamantindustrie bij dit Proces. Verder is Royal Asscher sinds 2017 een compliant lid van de Responsible Jewelry Council.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »