Oorringen, oorhangers en oorknopen. Wat is het verschil?

  • Geplaatst op
  • Door Schaap en Citroen
Oorringen, oorhangers en oorknopen. Wat is het verschil?

Op verschillende sites en bij diverse winkels hoor je wellicht termen voorbijkomen die je nog niet kent. Of waarbij je je afvraagt, wat is nu het verschil? Wij gaan hier op in betreft onze uitgebreide collectie oorsieraden (ook wel oorbellen) die wij definiëren onder: oorringen, oorhangers & oorknoppen!

In dit artikel: 

Wat zijn oorringen?

Voor de kenners is het vaak wel duidelijk, maar voor de leek kan het soms verwarrend zijn. Oorringen worden gedefineerd door hun vorm. In de basis betekent het, dat - in de volksmond ook wel oorbel genoemd - een ring betreft.

Schaap en Citroen verkoopt oorringen in verschillende maten en diktes. Onze oorringen komen veelal in 18 (soms ook 14 karaat) wit, geel- of rosé goud en soms zelfs een combinatie van verschillende goudkleuren. Eventueel zijn de oorringen bezet met diamanten of kleurstenen. Voor ieder wat wils! 

BEKIJK DIT PRODUCT

Schaap en Citroen witgouden oorringen met diamant

Wat zijn oorhangers?

Oorhangers lijken soms op oorringen en vaak denkt men aan lange sierlijke juwelen in het oor. Wat is dan het exacte verschil? Dat zit met name in het feit dat oorhangers letterlijk in het oor gehangen worden door middel van een 'haakje'.

Schaap en Citroen verkoopt oorhangers in verschillende designs. Maar altijd in 18 karaat geel, wit of- rosé goud. Eventueel gezet met diamanten en/of kleurstenen. Oorhangers zijn vaak grotere oorsieraden/oorbellen dan bijvoorbeeld de oorknoppen en mogen dan ook iets meer opvallen! 

BEKIJK DIT PRODUCT

Schaap en Citroen geel gouden oorhangers

Wat zijn oorknoppen?

Oorknoppen staan ook wel bekend als oorstekers. Dit komt omdat dit type oorsieraad met kleine stekers door het gaatje in de oren wordt bevestigd. 

Dit zijn oorsieraden/oorbellen, die eigenlijk naar elke gelegenheid gedragen kunnen worden. Dit komt omdat ze net iets minder opvallen (afhankelijk van het ontwerp natuurlijk) en doordat ze korter op de oor zitten.

Schaap en Citroen verkoopt oorknoppen in verschillende designs, eventueel gezet met diamanten of juist kleurstenen maar altijd in 18 karaat geel, wit- of rosé goud.

BEKIJK DIT PRODUCT

Schaap en Citroen oorknoppen met diamant

Op zoek naar mooie oorbellen maar je weet niet waar je moet beginnen met zoeken? Of wat het mooiste staat bij je partner? Bekijk onze oorbellen collectie per categorie op onze website voor een gemakkelijk overzicht!