Waar kan ik mijn Rolex laten onderhouden of repareren?

 • Geplaatst op
 • Door Schaap en Citroen
Waar kan ik mijn Rolex laten onderhouden of repareren?

Houdt u bij aankoop van een Rolex horloge of ander mechanisch uurwerk rekening met het onderhoud? Waar laat u uw horloge dan onderhouden of repareren? En wat doet men precies tijdens een onderhoudsbeurt? In ons nieuwste blog worden al uw vragen beantwoord!

In dit artikel:

Waar kan ik mijn Rolex uurwerk laten repareren?

In verband met strenge kwaliteitsnormen en hoge kwaliteit kunt u uw Rolex uurwerk in Nederland slechts op enkele officiële plekken laten repareren. Hieronder vallen ook de juweliershuizen van Schaap en Citroen.

Wij zijn dan ook zeer trots op deze exclusieve bevoegdheid en het vertrouwen van Rolex.

Schaap en Citroen heeft tevens het grootste en meest geavanceerde Service Centre van Nederland. Hier vinden de meeste reparaties en het onderhoud van uw horloge plaats. Ook voor andere merken zoals Cartier, Omega & Hublot.

Waar kan ik mijn Rolex afgeven?

Om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken, kunt u uw horloge inleveren bij alle juweliershuizen van Schaap en Citroen. Per locatie vindt u de contactgegevens en openingstijden.

12 stappen van het onderhoudsproces voor uw horloge

Het onderhoudsproces voor Rolex horloges (en andere merken) volgt een vast stramien qua stappen. Om u een beter beeld te geven in onze services:

 1. Identificatie
  Dankzij een unieke nummering en identificatiecode ondergaat uw horloge altijd de juiste onderhouds- en reparatieprocedures.
 2. Diagnose
  Onze uurwerkmakers analyseren uitgebreid uw horloge. De kast, band en het uurwerk worden minutieus gecontroleerd. Zo wordt vastgesteld welk onderhoud je horloge nodig heeft. 
 3. Ontmanteling
  Het uurwerk wordt uit de horlogekast genomen. En alle onderdelen - soms meer dan 100 - worden losgehaald.
 4. Reiniging
  Alle onderdelen worden stuk voor stuk schoongemaakt in de daarvoor geschikte vloeistoffen. Pas nadat alle onderdelen zijn gereinigd, wordt ieder onderdeel afzonderlijk en in detail gecontroleerd.
 5. Terugplaatsing of vervanging
  Vervolgens worden alle onderdelen vervangen, die sporen van slijtage vertonen of die de precieze werking van het uurwerk kunnen hinderen. Hierbij volgt hij de fabrieksinstructies op de voet. 
 6. Smeren
  Voor elk afzonderlijk onderdeel bestaat een specifiek smeermiddel. Speciale oliën van verschillende viscositeit (stroperigheid) worden precies daar waar nodig aangebracht.
 7. Controle
  Door middel van een speciaal elektronisch afregel apparaat worden eventuele afwijkingen in de gang van het uurwerk opgespoord.
 8. Afregelen
  De uurwerkmaker stelt de balansveer - het hart van elke mechanisch uurwerk - opnieuw af. Uitgebreide tests en langdurige observaties garanderen dat het uurwerk exact functioneert. 
 9. Horlogekast herstellen
  Nadat het horloge is schoongemaakt in een ultrasoon bad, worden de beschadigde onderdelen vervangen. De horlogekast wordt met de hand gepolijst, zodat het zijn verfijnde uiterlijk terugkrijgt.
 10. Assemblage
  Het horloge wordt zorgvuldig weer in elkaar gezet en alle pakkingen worden vervangen.
 11. Waterdichtheidstest
  Het horloge wordt gecontroleerd op waterdichtheid door middel van hoogwaardige testapparatuur. Om ook te garanderen dat alles correct is afgedicht.
 12. Kwaliteitscontrole
  Elke stap in en na het onderhoudsproces wordt uitvoerig gecontroleerd in ons Service Centre. Ten slotte controleert de uurwerkmaker alle belangrijke parameters per onderdeel nogmaals.

Na afloop ontvangt u uw vertrouwde Rolex weer terug. Een prachtig horloge dat weer voelt, ruikt en loopt als nieuw.

Het is evenmin zo belangrijk dat uw horloge is gerepareerd door een officiële dealer. Laat u het Rolex uurwerk niet officieel repareren? Dan vervalt al uw garantie en kunnen ongewenste complicaties optreden.

Denkt u dat uw horloge toe is aan een onderhoudsbeurt? Kom dan vrijblijvend langs bij een van onze juweliershuizen!

Wilt u het horloge zelf zo goed mogelijk onderhouden? Onze basistips hoe je jouw horloge van de beste service voorziet!