Schaap en Citroen & IWC Schaffhausen vieren heropening IWC boutique Amsterdam

 • Geplaatst op
 • Door Schaap en Citroen
Schaap en Citroen & IWC Schaffhausen vieren heropening IWC boutique Amsterdam

De IWC boutique van Schaap en Citroen en IWC Schaffhausen op de P.C. Hooftstraat is heropend. 5 jaar na de opening in 2014, werd het tijd voor een renovatie. Benieuwd naar de feestelijke ceremonie en het prachtige horlogemerk? Lees dan snel verder!

In dit artikel: 

De heropening van de IWC Boutique in Amsterdam

De IWC Boutique te Amsterdam openende in 2014 en is gevestigd aan de PC Hooftstraat 49. Nu vijf jaar later is de grote heropening van dit luxe pand vol prachtige uurwerken.

Met de renovatie is op alle vlakken ingespeeld op jouw behoeften en beleving. Op een oppervlakte van ruim 113 vierkante meter en verdeeld over twee verdiepingen, vind je hier de mooiste horloges van het chique IWC tentoongesteld.

De eerste verdieping is uitgebreid en heeft een lounge met openhaard, en is geschikt voor exclusieve events en presentaties. Om de beleving compleet te maken, kun je genieten van de versgemalen en speciaal voor IWC ontworpen Blend koffie.

IWC Boutique Amsterdam

Een ontmoetingsplek voor IWC klanten en partners

“De IWC boutique is een ontmoetingsplaats voor onze klanten en partners. Een plek waar wij op een gastvrije manier inspireren en klanten nog meer bij het merk en de producten betrekken. Deze renovatie en de nieuw toegevoegde ruimte biedt eindeloze mogelijkheden om de IWC merkbeleving nog beter neer te zetten. Denk aan bijzondere sprekers, horloge master classes of een onverwachte presentatie van een bijzonder horloge.” 

- Aldus Edwin de Vries, Brand Manager IWC Schaffhausen Benelux & Scandinavië.

Pure elegantie en stijl, die passen bij de merkbeleving van IWC Schaffhausen

De pure en elegante stijl van het interieur speelt een belangrijke rol in de merkbeleving. De stijl komt overeen met de in 2018 geopende IWC manufacture in Schaffhausen, welke mede is ontworpen door IWC CEO Christoph Grainger-Herr.

De lichtgekleurde wanden, warme Makassar houten meubels en het tapijt met geometrische patroon bij binnenkomst, zijn zeer herkenbaar.

“Met mijn achtergrond als architect, ben ik gewend om in esthetische ruimtes te denken en kan ik ervoor zorgen dat het merk in een bepaalde esthetische richting ontwikkeld. Of het nu een product is of de ruimte waarin we het product laten zien, het zijn verhalen die we creëren waar onze klanten geïnspireerd door raken.” 

- Aldus Christoph Grainger-Herr, CEO IWC Schaffhausen.

Verhalen uitgebeeld in samenwerking met Schaap en Citroen

Deze verhalen zijn terug te vinden in het indrukwekkende Perpetual Calender uurwerk element aan de muur waarmee de werking van dit complexe uurwerk toegelicht kan worden.

Dit geldt ook voor de imposante wereldkaart op de eerste verdieping, waarmee de route van ‘The Longest Flight’ aangegeven kan worden. Een uniek rond-de-wereld Spitfire project dat IWC ondersteunt in dit lanceringsjaar van de nieuwe Pilot’s Watches.

De IWC Boutique wordt geëxploiteerd in samenwerking met Schaap en Citroen, officiële IWC retail-partner in Nederland.

De 6 iconische productfamilies van IWC 

Bezoekers van de IWC Boutique kunnen een exclusieve selectie van horloges uit de zes IWC productfamilies ontdekken:

 1. De iconische Pilot’s Watches:
  Die de droom van het vliegen symboliseren.
 2. De tijdloos elegante Portugieser:
  Die voor raffinement en haute horlogerie staat.
 3. De verfijnde en elegante Portofino:
  De belichaming van de nonchalante Italiaanse levensstijl
 4. De functionele en sportieve Aquatimer duikershorloges:
  Betrouwbare metgezellen voor avonturiers onder water en op het land
 5. De sportieve en elegante Ingenieur:
  Geïnspireerd op klassieke autoraces en oldtimers
 6. Of de mooie Da Vinci:
  Die de inventieve geest van de horlogemakers van IWC combineert met een buitengewone esthetiek.

Ook op zoek naar een IWC horloge? Bekijk de collectie online!